LICEUL DE ARTĂ “ION VIDU” TIMIȘOARA

FILIERA VOCAȚIONALĂ

Last Updated on February 21, 2022 by isjtadmin

LICEUL DE ARTĂ “ION VIDU” TIMIȘOARA

Adresa: Str. Cluj, Nr. 12, Timișoara, cod poștal: 300576
Telefon: 026/221 000
Website: www.cnaionvidu.ro   www.liceulionvidu.ro

Email: ion.vidu@gmail.com


Despre învăţământ muzical propriu-zis putem vorbi în Timișoara din anul 1846. În 30 octombrie 1906 Primăria aprobă înfiinţarea unei şcoli cu învăţământ muzical Conservator comunal cu sediul pe strada Ungureanu nr.1. Începând cu 1946, Conservatorul comunal se transformă în Conservator de Muzică şi artă dramatică iar apoi în Institut de artă ce va avea două facultăţi: muzică şi teatru.Tradiţia muzicală a Institutului de artă, desfiinţat în 1950, a fost preluată în acelaşi an de Şcoala Medie Tehnică de Muzică, azi, Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu”. Din toamna anului 1957, pe lângă secţia Muzică va funcţiona şi secţia de Arte plastice, liceul schimbându‑şi denumirea de mai multe ori. Aşa s‑a ajuns în anul 1968, când cele două secţii se despart, Liceul de Muzică „Ion Vidu” mutându‑se în noul sediu de pe strada Cluj nr. 12, unde funcţionează şi azi.Un an mai târziu se inaugurează sala de concerte „Mihai Perian” cu 340 de locuri, considerată de unii specialişti „sala cu cea mai bună acustică din sud-estul Europei”.În 1977 cele două şcoli de profil artistic, Muzică şi Arte plastice se unesc din nou. Odată cu Revoluţia din 1990, cele două şcoli se separă definitiv, Liceul de Muzică îmbogăţindu‑se cu o nouă secţie, cea de coregrafie, denumită după întemeietorul ei, regretatul maestru coregraf Ştefan Gheorghe. În anul 2000, la 50 de ani de la înfiinţarea primei şcoli de muzică, Liceul de Muzică Ion Vidu se transformă în Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” în care vor funcţiona cele două secţii existente, muzică şi coregrafie. La iniţiativa regretatului regizor Diogene Bihoi, va lua fiinţă secţia de Teatru ce îi poartă azi numele, colegiul având de acum trei secții. Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu” îşi desfăşoară cursurile la zi, pe trei nivele: primar (cu specialitatea muzică), gimnazial (cu specialitățile muzică şi coregrafie) şi liceal (cu specialitățile muzică, coregrafie şi teatru), însumând 30 de clase.

OFERTA EDUCAȚIONALĂ
PLAN DE ȘCOLARIZARE 2022-2023
FILIERĂ/ PROFIL/ DOMENIU PREGĂTIRII DE BAZĂ/ SPECIALIZARENumăr de claseNumăr total locuriMedia ultimului admis 2021-2022Observații
Muzică2486,90
Coregrafie0,5127,71
Teatru0,5127,53

DOTĂRI ȘI RESURSE:

 • 1 laborator de informatică
 • 1 laborator de fizică, biologie și chimie
 • sală de concerte
 • internat
 • cantină
 • cabinet medical
 • săli pentru fiecare instrument de studiu
 • bibliotecă
 • sală de lectură
 • studio de înregistrări
 • studio de teatru
 • sală de coregrafie


FILM DE PREZENTARE


PERFORMANȚE PRIN CARE SE DISTINGE UNITATEA

Pe parcursul celor 64 de ani de existență, elevii școlii noastre au obținut foarte multe premii la olimpiade și concursuri de specialitate din țară și străinătate: Marea Britanie, Franța, Italia, Germania, Serbia, Cehia, Slovacia, Spania. Numeroșii noștri absolvenți au devenit personalități cunoscute în domeniul muzical din țară și străinătate, dar și în alte domenii.