LICEUL MONTESSORI TIMIȘOARA

TEORETIC

Last Updated on February 20, 2022 by 3561201704@isjtm.ro

LICEUL MONTESSORI TIMIȘOARA

EDUCAȚIE PENTRU VIAȚĂ – VIAȚĂ PENTRU EDUCAȚIE

Adresa: bld. Constantin Brâncoveanu, nr. 73-77, Timișoara
Telefon: 0731 359 998
Website: www.montessorihaus.ro
Email: secretariat@montessorihaus.ro

Nivelul liceal din cadrul Liceului „Montessori” Timișoara este autorizat de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar și Ministerul Educației începând cu anul școlar 2021-2022, conform Ordinului nr. 5133/26.08.2021.


OFERTA EDUCAȚIONALĂ
PLAN DE ȘCOLARIZARE 2022-2023
FILIERĂ/ PROFIL/ DOMENIU PREGĂTIRII DE BAZĂ/ SPECIALIZARENumăr de claseNumăr total locuriObservații
Științe ale Naturii, germană intensiv229Nivel autorizat

DOTĂRI ȘI RESURSE:


FILM DE PREZENTARE

Liceul „Montessori” Timișoara

PERFORMANȚE PRIN CARE SE DISTINGE UNITATEA

Nivelul liceal din cadrul Liceului „Montessori” Timișoara este autorizat de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar și Ministerul Educației începând cu anul școlar 2021-2022, conform Ordinului nr. 5133/26.08.2021: profil real, filiera teoretică, specializarea științe ale naturii, forma de învățământ cu frecvență, limba de predare română, germană intensiv.

Ne mândrim cu o echipă formată din specialiști cu o experiență îndelungată în învățământ, care mentorează profesori tineri entuziaști. Sunt dascăli care ne împărtășesc viziunea despre modul în care putem susține dezvoltarea integrală a tinerilor noștri.
Oferim MEDIU STIMULATIV ȘI ATRĂGĂTOR, construit pentru a veni în întâmpinarea nevoilor adolescenților, permitându-le o dezvoltare naturală și armonioasă.
În clasele noastre adolescentul are acces permanent la variate surse de informare (cărți de specialitate, materiale științifice), putând ajunge la cunoștințe superioare;
MEDIU SIGUR ȘI SĂNĂTOS care asigură bunăstarea fizică și psihică, plecând de la hrană sănătoasă și terminând cu activități de consiliere psihologică realizată cu specialiști colaboratori.

Vrem să ducem mai departe principiile definitorii ale pedagogiei Montessori:
RESPECT pentru fiecare individ ca ființă unică, prețioasă;
RESPECT pentru familie, grupă/clasă, comunitate;
RESPECT pentru mediu în care trăim pornind de la sala de clasă, continuând cu orașul, țara, planeta;
RELAȚII CALDE, CORDIALE PROFESOR-ELEV bazate pe colaborare, încredere, respect reciproc, simpatie.
Profesorul oferă alternative, iar deciziile se iau în grup.
Elevii sunt înțeleși și sprijiniți, aprecierile profesorului sunt argumentate.
Adolescenții sunt IMPLICAȚI ACTIV în propria activitate de învățare/cercetare.
Activități/proiecte sistematice cu GRUPE MIXTE DE VÂRSTĂ în care adolescenții colaborează, se ajută între ei, învață unii de la alții, construind o COMUNITATE.
CERCETAREA/DEZBATEREA este încurajată în așa fel încât adolescenții să fie puși în situația de a face alegeri, de a observa consecințe, de a face greșeli și de a se corecta.

“Susținem și ghidăm dezvoltarea persoanei în așa fel încât aceasta să ajungă o ființă împlinită, conștientă de apartenența și mai ales de contribuția ei la umanitate ca întreg. O ființă dornică să-și atingă potențialul maxim.” – Liceul Montessori TimișoaraLeave a Reply

Your email address will not be published.